Veen Gaat Vreemd

Officiële VGV Website
Er is geen voorverkoop voorafgaand aan het festival. Kaartjes zijn alleen aan de deur te koop op de dag zelf.
————————————————————————————————————–
Jaarlijks organiseert SplotsZ het Veen Gaat Vreemd festival, ondertussen zijn er meer dan 20 edities geweest. Het festival is van een feest binnen in het gebouw van SplotsZ uitgegroeid tot een volwaardig weekendfestival in een feesttent voor 1000 bezoekers. Traditiegetrouw vindt de VGV plaatst in het paasweekend. Noteer hem in je agenda!

Vrijdag is de danceavond, genaamd Vivre du Dance. Hier kan de elektronische muziekliefhebber prima aan zijn trekken komen. In het verleden zijn er artiesten geweest zoals Joost van Bellen, The Flexican, Bizzey, Guerilla Speakerz en Freddy Moreira.

Zaterdag is de avond waar het hele festival haar naam aan heeft te danken: de Veen Gaat Vreemd. Het principe is al sinds de eerste editie hetzelfde: lokale artiesten vormen een paar maanden van te voren willekeurige gelegenheidsbandjes, om op de zaterdagavond van het festival allemaal een spetterend optreden te geven. Het lukt elk jaar om ten minste zes volwaardige bands op het podium te zetten die covers spelen van Metallica tot de recentste top 40 hits. Gegarandeerd gezellig!

Zondag is Vreemd voor Iedereen. Al vanaf de middag is de tent open voor vermaak. Buiten in het zonnetje bij de foodtruck of binnen genieten van opkomende artiesten. De headliner van de zondag is een coverband van de bovenste plank! Waarna een volwaardige dj-act het driedaagse festival afsluit. De zondag heeft al een mooie lijst artiesten gehad waaronder FeestDJRuud, The Dirty Daddies, Puinhoop Kollektiv, Daredevils en Plork en de Aannemers.