Veen Gaat Vreemd

Jaarlijks organiseert SplotsZ het Veen Gaat Vreemd festival, ondertussen zijn er 20 edities geweest. Het festival is van een feest binnen in SplotsZ uitgegroeid tot een volwaardig weekendfestival. Traditiegetrouw vindt de VGV plaatst in het paasweekend, in 2017 zal de jubileumeditie plaats vinden op Vrijdag 14, Zaterdag 15 en Zondag 16 April! Noteer hem in je agenda!

Vrijdag is standaard de danceavond, genaamd Vivre du Dance. Hier kan de elektronische muziekliefhebber prima aan zijn trekken komen. In het verleden hebben er DJ’s opgetreden zoals Joost van Bellen, The Flexican, Cinnaman, Guerilla Speakerz en Boemklatsch.

Zaterdag is de avond waar het hele festival haar naam aan ontleend heeft: de Veen Gaat Vreemd. Het principe is al sinds de eerste editie hetzelfde: lokale artiesten vormen een paar maanden van te voren willekeurige gelegenheidsbandjes, om op de zaterdagavond van het festival allemaal een spetterend optreden te geven. Het lukt elk jaar om ten minste zeven volwaardige bands op het podium te zetten die covers spelen van Metallica tot de recentste top 40 hits. Gegarandeerd gezellig!

Zondag is de familiedag, Vreemd voor Iedereen. Het begint met vermaak voor de allerkleinste en eindigt vaak in vermaak voor degene die er nog het meeste zin in hebben. De zondag is altijd een feestje, gericht op gezelligheid en vermaak. In het verleden hebben we op zondag optredens gehad van onder andere  Plork en de Aannemers, Pure Ellende, en FeestDJRuud.